Usein kysyttyä

Voiko Flooré -levyt asentaa itse vai tarvitaanko asennuksessa ammattilaista?

Flooré -projektipalveluumme sisältyy lattialämmityslevyjen asennuskuvat, joissa optimaalinen levymäärä on aseteltu kohteen pohjakuvaan. Se auttaa ja jouduttaa lattialämmityksen asennusta huomattavasti isommissa kohteissa. Myös putken asentaminen mukana tulevilla putkituskuvilla on helppoa.

Muistathan, että lattialämmityksen kytkennän lämmönlähteeseen tekee aina LVI-alan ammattilainen. Tämä koskee myös 230V huonetermostatteja, jotka ovat asennettava valtuutetun sähköasentajan toimesta.

Kaksi ihmistä voi helposti asentaa jopa 50m2 Floore-lattialämmityslevyjä päivässä, joka on todella nopea tahti.

Tarvitaanko asennukseen erikoistyökaluja?

Ei. Tarvitset vain seuraavat tarvikkeet:

  • Mattoveitsen levyjen leikkaamiseen ja mahdollisten lisäurien tekoa varten
  • Tapettiviivoittimen tai vastaavan levyjen tasaiseen katkaisuun
  • Mitan ja tussin
  • Hammastetun levityslastan liiman tai laastin levittämistä varten
  • Hanskat ja polvisuojat

Millaiselle alustalle Floorén voi asentaa?

Floorén voi asentaa kiinteälle, tasaiselle ja kuivalle alustalle. Kiinnitysalustan, esim. betonin, on oltava puhdas ja pölytön, jotta liima tarttuu alustaansa. Mikäli alustassa on paljon epätasaisuuksia, on alusta hyvä tasoittaa esimerkiksi tasoituslaastilla.

Miten Flooré-levyt kiinnitetään alustaan?

Sopivin tapa on asentaa levyt liimaamalla, sillä tämä asennustapa sopii useimpiin lattiamateriaaleihin. Levyt voidaan myös kiinnittää lattiaan joko ruuvaamalla tai laastilla.

Liimaa kuluu n. 0,3 litraa/m2. Käytämme pääsääntöisesti projekteissamme Bostik Attack lattialiimaa. Myös tavallinen, esimerkiksi muovimattojen liimaukseen käytettävä, lattialiima kelpaa mainiosti Flooré-lattialämmityslevyjen liimaukseen. Vaihtoehtoina toimivat esimerkiksi CascoFlex, Bostik seinä- ja lattialiima, Bostik Multitac. Märkään tai kosteaan betonilattiaan liimaa ei saa käyttää.

Tarpeen mukaan asennuksessa voidaan käyttää myös liimapohjaista laastia.

Voiko Flooré-levyä käyttää kosteissa tiloissa?

Flooréa voidaan käyttää myös kosteissa tiloissa kuten kylpy- ja kodinhoitohuoneissa, pesuhuoneissa ja saunoissa. Kosteaan tilaan lattialämmityslevyä asennettaessa on huomioitavaa, että Flooré -lattialämmityslevyn pääle tehdään kaadot esim. oikaisulaastilla, jonka jälkeen tehdään kosteussulku.

Kosteussulun päälle tehdään laatoitus ohjeiden mukaisesti. Laatan koko on oltava vähintään 15*15cm valmistajan suosituksen mukaisesti. 

Mikäli käytetään pienempää laattaa kuin 15x15cm, on Flooré-levyn päälle laitettava 10mm kuituvalu.

Flooré ja energiansäästö

Nopea lämmönluovutusteho = Energiatehokas

Lisäksi Flooré-levy luovuttaa lämpöä nopeammin ja tehokkaammin kuin perinteiset , valetut järjestelmät, koska putken ja lattiapinnan välinen etäisyys on pienempi. Floorén reagointiaika huonetermostaatin säätöön on noin 45 min !

Nopean reagointiajan vuoksi Floorén kanssa on mahdollisuus käyttää ohjelmoitavia huonetermostaatteja, joiden avulla voidaan tehdä energiaa säästäviä toimenpiteitä kuten esim. yöpudotukset, poissaolo toiminnot ja loma/vapaa-aika asetukset. 

Mistä Flooré -projektin hinta muodostuu?

Hinta muodotuu kokonaisuudessaan Flooré-levyistä, lattialämmitysputkesta, jakotukeista ja liittimistä, syöttöputkesta, säätölaitteista (huonetermostaatit, toimilaitteet ja kytkentärasiat) sekä luonnollisesti suunnittelusta.

Ota yhteyttä myyntiin ja laskemme sinulle projektihinnan.

Voiko lattiapinnoitteen todella laittaa suoraan Flooré-levyn päälle?

Mikäli Floorén päälle asennetaan laminaatti, parketti, vinyylilankku(* tai lautalattia, ne voidaan asentaa suoraan levyn päälle ilman tasoitusta.

Jos lattiapinnoitteena on pehmeä materiaali, esim. muovi- tai kangasmatto, on Flooré-levyn päälle asennettava jäykistävä materiaali, kuten kovalevy.

Kosteissa tiloissa täytyy lopullisen laatan koko olla vähintään 15*15cm (valmistajan suositus).

(* Kysy lisätietoa vinyylilankkujen ja vinyylikorkkilattioiden yhteensopivuudesta myynnistämme. Noudata aina ensisijaisesti pintamateriaalin valmistajan asennusohjeita.

Flooré uudiskohteeseen ?

Vaikka Flooré-levyä käytetään eniten saneerauskohteissa, niin se soveltuu yhtähyvin myös uudiskohteisiin.

Sen etuna on nopeus, koska putkistoa ei valeta betoniin ja sen kuivumista ei tarvitse odotella useita viikkoja.

Usein Flooréa käytetään myös  välipohjassa, jossa ei haluta toteuttaa lattialämmitystä kipsivalu tai -levy ratkaisulla.

Voinko ostaa pelkkiä Flooré-levyjä?

Toki. Toimitamme myös pelkät levyt niin halutessasi, sillä Flooré-levy on yhteensopiva kaikkien 12, 16 ja 20mm lattialämmitysputkien kanssa. Voit pyytää tarjouksen ottamalla yhteyttä myyntiimme.

Kenen valmistamia Flooré -lattialämmityslevyt ovat?

Flooré-levyt valmistaa ruotsalainen Flooré AB, jolla on patentti tuotteelle. Tuotteen kehitystyö on aloitettu jo 90-luvulla ja sitä myydään kaikkialla Euroopassa.

Onko tuotteella tarvittavat hyväksynnät?

Flooré on CE-merkitty tuote ja se valmistetaan tarkkojen EPS -levyille asetettujen EN -normien mukaisesti. Flooré on turvallinen rakennustuote.

Suoritustasoilmoitus ( DoP )

CE -merkintä

Tuotemerkintä

Mistä voin ostaa Flooré levyjä ja mikä on toimitusaika?

Ota yhteyttä myyntiimme.

Voit myös tiedustella tuotetta lähimmästä rautakaupasta tai rakennustarvikeliikkeestä sekä LVI-liikkeistä, jonka jälkeen he ovat asiassa meihin yhteydessä. Laskutus voidaan hoitaa myöskin heidän kauttaan.

Flooré-levyt löytyvät meiltä suoraan varastosta, joten voimme toimittaa tuotteet heti muutaman päivän toimitusajalla.

HUOM! Flooré 16/50mm on tehdastilaustuote, jonka toim.aika on n. 4-6 vkoa.