Tekninen info

Mihin kohteisiin?

Asennusalusta

Flooré-levy voidaan asentaa eri materiaalien alustoille. Ainoa edellytys on, että alusta on vakaa sekä kantava. Mahdolliset epätasaisuudet on poistettava tasaamalla valu tai asentamalla jäykkä välikerros.

Jos alusta on valmistettu puusta (esim. Levy, OSB-levy, lastulevy, vaneri jne.), Flooré-levyt voidaan kiinnittää alustaan myös kuivissa huoneissa ruuveilla. Asennus on tässä tapauksessa nopeampaa ja halvempaa kuin liiman tai liimaseoksen käyttäminen. Suosittelemme kuitenkin liimaamaan tai käyttämällä liimapohjaista asennuslaastia esim. Kiilto, kun. Flooré-levyt asennetaan keraamisten lattialaattojen alle. Näin estetään lattialaattojen välisten saumojen halkeaminen myöhemmin. 

Pinta-materiaalit

Flooré-levyjen päälle voidaan asentaa lähes mikä tahansa lattiamateriaali.

  • Puu-, parketti- ja laminaattilattia sekä vinyylilankku(* asennetaan kelluvasti
  • Muovi- ja kangasmattojen alle on asennettava jäykistävä rakenne esim. kova- tai lastulevy ennen niiden asennusta.(*
  • Kivi-, keramiikka-, klinkkeri- tai laattalattia asennetaan suoraan asennuslevyjen päälle. Laattojen on oltava min. 15 *15 cm kokoisia.
  • Kosteissa tiloissa tulee tehdä tasoitekerros asennuslevyjen päälle ( myös vesieristys ) ennen pintamateriaalin asennusta.

Valmistaja suosittelee ohuiden vinyylilankkujen alle asennettavaksi jäykistävän rakenteen(*

Kysy lisätietoa vinyylilankkujen ja vinyylikorkkilattioiden yhteensopivuudesta myynnistämme. Noudata aina ensisijaisesti pintamateriaalin valmistajan asennusohjeita.

(*Jäykistävänä rakenteena voidaan käyttää esim. 6mm suurtiheyksistä mdf-levyä tai min. 10mm lastulevyä. Voidaan käyttää myös kuituvahvisteista tasoitetta ( min 10mm ). Silloin Floore levy primeroidaan ennen tasoitteen levittämistä.

Yläkerroissa suosittelemme käyttämään Acousticmat © iskunvaimennusmateriaaleja tavallisen alusmateriaalin sijasta melun leviämisen hillitsemiseksi alakerroksiin. Akustiikkamatto (AM-KF1-700) on myös sopiva pohjamateriaali, jos Flooré-ratkaisussa käytetään jäykkiä liimattavia lattiapäällystemateriaaleja (esim. Lauta, muotti tai mosaiikkiparketti).

Ohuimmalla ratkaisulla lattiakorkeus kasvaa vain 13 mm, mikä soveltuu erityisesti vanhojen rakennusten kunnostamiseen.

Tuotevalikoima sisältää myös levyjä, joiden eristyskerroksen paksuus ja profiili ovat erilaiset (13 mm, 17 mm, 25 mm ja 50 mm) ja putket ovat erikokoiset. (12 mm, 16 mm ja 20 mm)

Kaikki Flooré-levyt  on päällystetty puhtaalla alumiinikerroksella (vähintään 99% alumiinia), paksuus 0,1 mm (100 µm). Tämä on tärkeää, jotta varmistetaan tarvittava lämmöntuotto sekä tasainen lämmön jakautuminen alhaisissa menoveden lämpötiloissa (35–40 ° C),  joka pitää sekä lattian lämpötilan että lämmityskustannukset alhaisina.

HUOM! Flooré EPS-materiaalin tiheys on min. 42 kg / m3.

Suurempi materiaalitiheys antaa myös Flooré-levyille suuremman puristuslujuuden. Mitä suurempi materiaalin puristuslujuus on, sitä suurempi puristusvoima voidaan kohdistaa siihen, ilman että materiialille tapahtuu muutoksia.  Tämä on sen vuoksi erittäin tärkeää, koska asennettavat kaapistot, kiintokalusteet, huonekalut sekä kylpyammeet ja suihkukaapit luovat suuren puristusvoiman. Flooré-levyjen puristuslujuus 300 kPa on riittävä käytettäväksi lattiarakenteissa.

Tarjoamme täydellisen lattiajärjestelmän toimittajana asiakkaillemme myös teknistä tukea varmistaaksemme hyvin toimivan lattialämmitysratkaisun. Teemme lattialämmityksen asennuspiirrokset Flooré-levyille AutoCAD-ohjelmassa yhdessä tarvittavien säätöarvolaskelmien kanssa. Nämä laskelmat ovat tärkeitä lämmitystarpeen, virtausnopeuksien, painehäviöiden ja tuloveden lämpötilojen määrittämisessä.

Jokaiseen Flooré-levyyn on painettu valmistuspäivämäärä, eränumero ja tuotekoodi, levyn mitat, asennusväli ja levyn paksuus.

Asennusohjeet ja teknillistä tietoa:

Media ja videot:

  1. Suomela-lehti
  2. Flooré-esittelyvideo ( 2:20min, ENG )
  3. Flooré asennusvideo ( 5:06min, SWE )
  4. Flooré asennuvideo ( 3:31min, tekstitetty suomeksi )
  5. Uusi tuotantolinja kevät 2020